روان شناسی یکی از مهم ترین رشته های علوم انسانی است که داوطلبان زیادی علاقه مند به آن هستند و دارای گرایش های مختلفی از جمله روان شناسی عمومی، روان شناسی بالينی، سنجش و اندازه گيری (روانسنجی)، روان شناسی صنعتی و سازمانی و... در مقطع کارشناسی ارشد است.
برای مشاوره گرایش های کارشناسی ارشد رشته روان شناسی
برای مشاوره گرایش های کارشناسی ارشد رشته روان شناسی
روان شناسی به گرایش های مختلفی نظیر روان شناسی عمومی، بالینی، سازمانی و ... در ارشد تقسیم شده است. کلیه داوطلبان علاقه مند به ادامه تحصیل در مقطع روان شناسی می توانند تمامی منابع این رشته مانند روان شناسی رشد، تربیتی، سنجش و اندازه گیری و... را مطالعه کرده و با انجام انتخاب رشته ای درست در گرایش مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
رشته روان شناسی یکی از رشتههای پر متقاضی در علوم انسانی است. به همین دلیل علاقهمندان زیادی در زیر شاخه های کارشناسی ارشد روان شناسی ثبت نام می کنند. روان شناسی با انسان و روح و ذهن او ارتباط دارد و افراد، تفکرات منحصر به فرد خود را دارند و به دلیل شرایط ذهنی متفاوت هر شخص، تحقیقات در زمینه علم روان شناسی از سال های پیش شروع و تا به امروز ادامه داشته است. از این رو در این مقاله در خصوص کارشناسی ارشد روان شناسی و گرایش های آن توضیح و اطلاعاتی را ارائه داده ایم.
روان شناسی یکی از مجموعه های گروه علوم انسانی است که هر ساله از طریق کنکور کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد. روان شناسی شاخه ای از علوم زیستی است كه هم به مطالعه عینی رفتار قابل مشاهده می پردازد و هم به فهم و درک فرآیندهای ذهنی كه مستقیماً قابل مشاهده نبوده و بر اساس داده های رفتاری و عصب زیست شناختی قابل استنباط است، توجه دارد.
متقاضیان رشته زیر شاخه های مجموعه روان شناسی برای مشاهده نتیجه ای مناسب در کارنامه کارشناسی ارشد و کسب رتبه قبولی در زمان اعلام نتایج کارشناسی ارشد می بایست علاوه بر داشتن علاقه که مهم ترین اولویت در انتخاب رشته امتحانی می باشد، برنامه ریزی دقیق و بی نقصی داشته و انتخاب رشته کارشناسی ارشد را با آگاهی کامل انجام دهند.
یکی از مواردی که در انتخاب رشته کارشناسی ارشد کمک بسزایی خواهد کرد، بررسی رتبه و کارنامه های قبولی داوطلبان کنکور سال گذشته می باشد. با توجه به این که در کارنامه اولیه کارشناسی ارشد درصد دروس، رتبه های داوطلب در هر زیرگروه، معدل موثر و سایر اطلاعات مفید در اختیار داوطلبان قرار می گیرد با مقایسه این اطلاعات با رتبه و درصدهای خود می توانید مرحله انتخاب رشته ارشد را با دقت بیش تری انجام دهید.
متقاضیان تحصیل در کارشناسی ارشد رشته روان شناسی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رشته روان شناسی مقاله ای که لینک آن ر در قسمت زیر قرار داده ایم مطالعه نمایند.
رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی ارشد دارای تعداد زیر شاخه های متفاوتی است. متقاضیان تحصیل در رشته روان شناسی می توانند با توجه به علایق و توانایی های خود همچنین با توجه به بازار کار گرایش مورد نظر خود تصمیم بگیرند که می خواهند در چه گرایشی به انتخاب رشته کارشناسی ارشد پرداخته و تحصیلات خود ادامه دهند. در ادامه این مقاله گرایشات رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی ارشد را ارائه داده ایم.
روان شناسی عمومی
روان شناسی بالينی
سنجش و اندازه گيری (روانسنجی)
روان شناسی صنعتی و سازمانی
روان شناسی بالينی كودك و نوجوان
روان شناسی اسلامی
روان شناسی و آموزش كودكان استثنايی
روان شناسی تربيتی
1روان شناسی بالینی:
پر طرفدار ترین گرایش این مجموعه است. روان شناسی بالینی با ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات از اختلالات بالینی شدید تا مشکلات جزئی فردی که به نحوی عملکرد فرد را در زندگی با مشکل مواجه کرده است، سر و کار دارد. کارشناس ارشد روان شناسی بالینی میتواند به عنوان روان شناس بالینی به کار روان درمانی در بیمارستانهای روانی، کلینیکهای روان شناسی، مراکز مشاوره و راهنمایی، سازمان بهزیستی و ادارات مربوطه به صورت فردی یا گروهی مشغول گردد.
2روان شناسی عمومی:
روان شناسی عمومی با مسائلی چون رفتار، رشد، هوش، یادگیری، حـافظه، انگیـزه، هیجـان، بهنجاری و ناهنجاری و رفتارهای اجتماعـی سر و کار دارد. کارشناس ارشـد روان شناسی عمومی می تواند به کار درمان مشکلات خانوادگی، بین فردی، فردی، تحصیلی، شغلی، زناشویی و پژوهشهای روان شناختی، خدمات روان شناسی در مراکز بهزیستی و بهداشت روانی بپردازد.
3روانشناسی صنعتی و سازمانی:
فارغ التحصيلان اين گرايش می توانند به بررسی و مطالعه موضوعاتی همچون ساعات كار و استراحت، كار چرخشی (نوبتی)، خستگی و عوارض آن در محيط كار، ارزيابی مشاغل و راههای سنجش و ارزيابی آن، انتخاب و گزينش پرسنل، كاهش سوانح و افزايش ايمنی، نقش سر و صدا، نور، حرارت، رنگ و ساير عوامل مربوط به محيط فيزيكی كار، افزايش انگيزه و روحيه كار، مديريت و نظارت، روابط و مناسبات محيط كار و بسياری موضوعات و مسائل ديگر در سازمانهای صنعتی، بازرگانی، خدماتی، نظامی و... بپردازند.
4سنجش و اندازه گيری (روانسنجی):
در روان شناسی مجموعه روش هایی وجود دارد که به روان شناس کمک میکند تا پدیدههای روانی انسان را از حالت کیفی به حالت کمی (عددی) در آورد که ب آن روان سنجی گفته می شود. روان سنجی به معنی استفاده از شیوه های آماری و آزمایش و در معنای محدود کلمه به معنی بهره گیری از آزمون های روانی برای اندازه گیری پدیدههای روانی است.
5روانشناسی بالينی كودك و نوجوان:
روان شناسی بالینی کودک و نوجوان همانند رشته روان شناسی بالینی می باشد. فعالیت اصلی این رشته ارزیابی، تشخیص، روان درمانی، آموزش، توانبخشی خانواده و کودک بر اساس مبانی روان شناسی رشد و آسیب شناسی است. نوجوانی باید مهارت های اجتماعی و کنترل هیجان را یاد بگیرند، تا بتوانند زندگی شاد تر و سالم تری داشته باشند. به همین خاطر خانواده ها برای کمک به فرزندان خود در این مواقع به یک فردی متخصص در زمینه روان شناسی بالینی کودک و نوجوان نیاز دارند تا فرزندشان به خوبی این دوره را پشت سر بگذارد.
6روان شناسی اسلامی:
روان شناسی اسلامی به دنبال آن است که با مطالعه دقیق منابع اسلامی، ابعاد روان شناختی آن ها را کشف کرده و ایده هایی برای دانش روان شناسی استخراج کند تا با طی مراحل خود به نظریه های علمی تبدیل شوند.
7روانشناسی و آموزش كودكان استثنايی:
روان شناسی کودکان استثنایی، به کلیه مسایل مربوط به کودکان استثنایی از کودکان تیزهوش تا کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان نابینا و کم بینا، کودکان ناشنوا و کم شنوا، کودکان دارای ناتوانیهای تکلمی، و کودکان دارای ناتوانیهای حرکتی و ذهنی، و تمامی امور و تعاریف مربوط به پیشگیری و شناخت و آموزش این کودکان میپردازد. در روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی همان طور که از اسم آن مشخص است به مطالعه کودکان استثنایی در تمامی ابعاد فکری، جسمی، عاطفی عقلانی، رفتاری و ... پرداخته می شود.
8روان شناسی تربيتی:
روان شناسی تربیت یا پرورش عبارت است از جریانی منظم که هدف آن کمک به رشد جسمانی، شناختی، روانی، اخلاقی و اجتماعی یا بطور کلی رشد شخصیت افراد در جهت کسب هنجار های مورد پذیرش جامعه و نیز کمک به شکوفا شدن استعداد های آن ها است. روان شناسی تربیتی در بدو تاسیس عمده زمینه های تربیت را شامل می شد، اما با رشد سایر حوزه های روان شناسی حیطه عمل آن محدودتر گشته و تنها مسائل تربیتی مربوط به شرایط آموزشگاهی و آموزش را شامل شد.
رشته روانشناسی بالینی یکی از گرایش های دوره ارشد روانشناسی است که در جهت شناخت رفتارهای غیر عادی و مشکلات روانپزشکی بسیاری از افراد جامعه در اکثر دانشگاه ها ارائه می شود. علم روانشناسی بالینی (Clinical Psychology) در جهت ارزیابی و شناخت اختلالات روانی و همچنین درمان انواع بیماری های مربوط به سلامت روان از سال 1896 مورد استفاده قرار گرفت.
از آنجا که سلامت روان افراد مختلف در بازه سنی متفاوت برای یک زندگی مطلوب دارای اهمیت است باید متخصصانی در حوزه روانشناسی وجود داشته باشند تا بتوانند بر اساس تکنیک های مختلف بسته به نوع درمان و مشکل ایجاد شده راهکار درمانی مجزایی را ارائه دهند.
به عبارتی روانشناسان بالینی برای بهبود سلامت روان مراجعه کنندگان خود می توانند به عنوان یک درمانگر بالینی به مشکل هر داوطلب پی برده و سپس به مرور زمان از طریق آزمون و روش های روانشناختی مختلف راه حل مناسبی را ارائه دهند. صرف نظر از اینکه چه روشی برای درمان در نظر گرفته شود؛ مراجعه کنندگان باید جلسات متعددی را بگذرانند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص گرایش های کارشناسی ارشد رشته روان شناسی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی استخدامی هیوا می توانید آخرین اخبار این حیطه را دریافت نمایید.
✔️ کارشناسی ارشد روانشناسی دارای 8 گرایش است که در متن مقاله در مورد هر کدام توضیحاتی را ارائه داده ایم.
✔️ داوطلبان برای قبولی در رشته گرایش های روانشناسی می بایست علاوه بر داشتن علاقه، برنامه ریزی دقیق داشته و انتخاب رشته کارشناسی ارشد را با آگاهی کامل انجام دهند.
✔️ روانشناسی بالینی پرطرفدار ترین گرایش کارشناسی ارشد روانشناسی است که در متن مقاله در این خصوص توضیحاتی را ارائه داده ایم.
برای مشاوره گرایش های کارشناسی ارشد رشته روان شناسی
برای مشاوره گرایش های کارشناسی ارشد رشته روان شناسی
الان اگه روانشناسی بالینی بخوام بابد کنکور مختص بالینی رو بدم یا ن یه کنکور کلی میدم بعد تو انتخاب رشته بالینی انتخاب می کنم ؟!
سلام . باید در کنکور کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی شرکت کنین و بعد از اعلام نتایج اولیه در فرم انتخاب رشته کد رشته / محل روانشناسی بالینی رو انتخاب کنین ، در کنکور ارشد دروسی که برای قبولی در رشته روانشناسی بالینی ضریب غیر صفر دارن رو بخونین و درصدهای بالایی در کنکور بزنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©